torsdag 13. august 2009

Hvor lett kan en katt bli "avhengig" av noe?

Min svigermor har en katt, ganske sær sådan, men har sine stunder der hun er skikkelig kosepus, Kinder er navnet, og katta er 12 år gammel. Og ganske så sær i matveien, og her er det ikke snakk om å være litt sær, men veldig sær. Bortskjemt kan man kanskje si, eller rettere sagt katta er bortskjemt. Det er ikke alle katter som får kokt fisk hver dag, og dersom Kinder skulle gå en dag uten så ville det bli et voldsomt baluba med mjauing, og hun ville ikke ha gitt seg før nykokt fisk lå i skåla.

Av og til så kan man begynne og lure på om Kinder faktisk er ren katt, for hun har nemelig knurret på postmannen, ja, du leste riktig, knurret. Jeg vet ikke hvem som ble mest overasket, postmannen eller svigermor. Kinder er passer også veldig godt på sitt teretorium, og du må ikke tro at noen uvedkommende slipper til uten at hun har sjekket. Hun kan mjaue og frese og som sagt knurre, helt til matmor sier at "Jammen Kinder dei må jo få lov og leike seg i hagen".
Men det er en person Kinder alltid er på vakt for, nemelig onkel Rolf. De to har ikke et særlig godt forhold til hverandre. Hver gang onkel Rolf sin bil høres i oppkjørselen forsvinner katta, dette slår aldri feil. Med unntak av en gang, Kinder hadde ikke fått med seg at onkel Rolf hadde kommet, for hun lå nemelig i matmors seng og sov da han kom. Så etter en stund kommer katta luskende inn på stua, med retning mot matfatet og den berømte fisken, plutselig fryser hun til, da er det onkel Rolf som sier "Heia, Kinder jeg er her jeg", katten forsvinner som et lyn, og er ikke og se på en god stund.

Men det var igrunn Kinders matavhengighet jeg skulle fortelle om, hun spiser jo annet enn fisk også da, ,men ikke så veldig mye at det gjør noe. Plutselig en dag så kom jeg over noen vareprøver på kattemat i posjonspakker med litt forskjellige smaker, og dette spiste Kinder med god appetitt, ja faktisk så god at hun overså den nykokte fisken totalt. Vi så spørrende på hverandre, for hva skulle vi gjøre når vareprøvene på Pussi var spist opp? De var nemelig ikke kommet i butikkene enda, men de var like rundt hjørnet. Og heldigvis for min svigermor kom varene i butikken før første ladning var spist opp. Ja, katten var rett og slett blitt avhengig av Pussi kattemat, og nå skal hun ha det så og si hver dag, hun vil fremdeles ha litt nykokt fisk innimellom, men det er Pussi som er favoritten. Ja, så lett kan en katt bli hekta på noe, og det bare av noen vareprøver...jaja det er da godt og vite at det kanskje ikke bare er meg som kan bli hekta på noe bare ved en liten smaksprøve i butikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar