onsdag 19. august 2009

Den som ikke kan leve med tapte fotballkamper, kan ikke holde på med det!

Fotballen er rund, det er noe vi alle er enige om. Og siden ballen er rund så kan den trille i forskjellige retninger, alt etter som hvordan underlaget er det noen som hevder, eller er det bare spillere som er på ukjent gress, og ikke helt vet hvordan de skal håndtere det nye underlaget?


Mange klubber som er på besøk i Ålesund og spiller kamp på CLS har klaget på underlaget, altså gressmatta, og det gjerne etter et tap. Så da stiller jeg meg spørsmålet er gressmatta på CLS virkelig så elendig eller er det bare motstanderen som ikke helt vet hvordan de spiller på kunstgress? Hvem vet, dette blir et evigvarende mysterium. Eller i noen tilfeller så vet jeg at motstanderen er dårlige tapere, det er ikke til og komme utenom i det hele tatt. Men det er riktig nok ikke alle som klager over gressmatta på CLS, noen innser realiteten at de spilte en dårlig kamp og fortjente og tape 3 poeng akkurat denne dagen.



På lik linje som det finnes forskjellige uttalelser fra fotballtrenere, så finnes det også forskjellige slags supportere, man kan grovt sett dele de inn i 2 grupper. 1) Medgangssupportere og 2) De som alltid er der for laget sitt uansett resultat.

La oss begynne med den første gruppen, de dukker ikke opp på hver kamp, de venter til laget sitt er inne i en god periode, for så og dra på kamp i et ørlite håp om at laget skal vinne også denne dagen, for de er tross alt medgangsupportere. Og det slår aldri feil, medgangssupporterene forlater stadion ca 10-15 minutter før kampen er avgjort. Nettopp fordi at de regner med at slaget allerede enten er tapt, eller at seieren sitter så godt inne at nå er det bare og sette i gang og feire. Men mye kan faktisk skje i løpet av de siste 10 minuttene av en fotballkamp, for det har jeg opplevd selv at laget mitt har gjort flere ganger.

Og i dette tilfellet så går det ikke ann og glemme ; Aafks Adin Brown skrev seg inn i norsk fotball historie da han som første keeper i tippeligaen ble kreditert et ordinært spillermål? På overtid av overtiden. Ja de som hadde forlatt stadion før fulltid denne dagen fikk ikke med seg at det faktisk ble poengdeling på Lerkendal denne dagen.
Dette er mitt favorittbilde fra fotball. "Nyhet for trøndere keepere kan faktisk score mål i rett bur"

Den andre gruppen, er de som alltid stiller opp, for klubben i sitt hjerte. De er med laget i tykt og tynt, og en ekte supporter forlater ikke stadion før samtlige spillere har fortall gressmatta etter spilte 90 minutter + tillegg.
En ekte supporter har dessuten greid og lære seg sangene som hyller klubben, og klubbens spillere. Og for deg som lurer på hvofor folk står i en klynge i kulden etter at kampen er over, så er det ikke for og holde varmen, men nettopp fordi at laget deres vant kampen, og vil hylle laget sitt så mye som det bare over hodet går ann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar